Gastrolux Biotan je posoda sodobne kuhinje za pripravo raznovrstne, kvalitetne in vitaminsko bogate hrane.
Vrhunsko kvalitetna posoda z debelim dnom in prevleko Gastrolux Biotan.
Posebej pripravljen "cocktail" iz nano delcev keramike, titana in izredno trdih diamantnih kristalov, nanešen na aluminijasto osnovo, pri visoki temperaturi, daje posodi izredne lastnosti:
* kuhanje brez ali z zelo omejeno količino maščob,
* hrana se ne sprime ali prilepi,
* prevleka je iz materialov, ki jih pogosto uporabljamo v medicini 21 stoletja.
Posoda je preizkušena po sistemu TÜV. Geprüfte Sicherheit = preverjena varnost.
Vsi izdelki Gastrolux Biotan so izdelani po kriterijih standarda ISO 9001.
V laboratoriju stalno kontrolirajo obstojnost prevleke na temperaturo in njen enakomeren nanos.
Ročaji in držaji so temperaturno odporni do 260°C. Nastavki in ročaji so fiksni ali snemljivi.
Omogoča pripravo hrane brez uporabe maščob.
Vsi izdelki so primerni za plinske, električne in steklo-keramične grelne površine ter štedilnike na drva.
Kako ravnati s posodo Gastrolux, da bo obdržala svojo vrhunsko kvaliteto?
Pred prvo uporabo jo operemo z vročo vodo in čistilom za posodo. Dobro jo posušimo in notranjost namastimo z jedilnim oljem. Pregrevanje posode povzroči trajne poškodbe in luščenje dna. Upoštevajte navodila za uporabo!
Pečenje in kuhanje:
Izberemo pravilno velikost grelne površine glede na dno posode. Po približno treh minutah segrevanja posode na srednji temperaturi, ima posoda idealno temperaturo za pečenje. Šele sedaj damo v posodo potrebne sestavine.
Pri izbiri masti ali olj je dobro vedeti:
- masla in margarine, ki vsebujejo vodo, sol in mlečno jajčni prah se hitro zažgejo - primerna temperatura je 160 stopinj Celzija,
- olja, naravna mast, surovo maslo so primerna za temperaturo 220 stopinj Celzija,
- rastlinska olja se sežgejo šele pri temperaturi 280 stopinj Celzija.
Čiščenje posode:
- Priporočamo, da v posodi ne puščate hrane dalj časa. Po vsaki uporabi posodo operemo z vročo vodo in nekaj čistilnega sredstva. Ko je suha, jo rahlo namastimo. Pomivanje v pomivalnem stroju odsvetujemo.